Korte Masterclass
Uitgebreide Training

Stap 4: Schetsen omzetten in professioneel prototype

Les 4

Stap 4: Schetsen omzetten in
professioneel prototype


Taken uit deze video

Om het maken van een prototype af te ronden, voer je de taken uit die in deze video worden uitgelegd:


  1. Ga naar www.marvelapp.com
  2. Via "Sign in" log je in met de gegevens die je hebt gebruikt om een profiel te maken in de Marvel app
  3. Als je dezelfde gegevens hebt gebruikt zie je het project staan dat je met de app hebt gemaakt. Zie je jouw project niet, zorg er dan voor dat je smartphone is verbonden met internet en tijd heeft gehad om de je prototype te uploaden. Klik op je project.
  4. Klik onder het eerste scherm op de blauwe knop "Edit design" (dit verschijnt als je met je muis over het scherm gaat)
  5. Gebruik de linker zij-balk om de schetsen professioneel te maken. Achter de 4 paarse blokjes vind je een lijst van veel gebruikte elementen. Klik op "Add" om elementen toe te voegen aan je scherm.
  6. De elementen die je hebt toegevoegd kun je nu bewerken door erop te klikken of te dubbelklikken.
  7. Ook kun je de elementen op een andere plek slepen door er in het midden op te klikken en vast te houden en daarna de muis te verplaatsen. Met de bolletjes aan de rand van ieder element kun je de grootte veranderen
  8. Heb je naar wens elementen toegevoegd? Selecteer dan de foto van je schets door erop te klikken en gebruik de Delete-toets op je toetsenbord om hem te verwijderen
  9. Aan de rechterkant van het scherm krijg je extra opties voor het element dat je geselecteerd hebt, zoals lettertype, grootte, kleur en doorzichtigheid.
  10. Doorloop deze stappen voor ieder scherm. Stop er niet te veel tijd in, het hoeft niet mooi te zijn en  je hoeft het nog aan niemand te laten zien. Het gaat erom dat jouw idee tot een redelijk niveau is uitgewerkt en dat je leert dat je jouw idee keer op keer blijft verbeteren.

Is dat gelukt? Dan staat je idee nu als app op je telefoon! 


Deze lessen zijn onderdeel van de volledige training 'App Takeoff'. Daarin leer je ook de volgende stappen zetten, zoals testen van je idee, plan maken, financiering krijgen en een professionele ontwikkelaar vinden voor je app.

Bekijk meer informatie over de App Takeoff

Pen
>